Hal Leonard Bundelt Krachten met de Muse Group, Twee Leidende Muziekcontent-Pioniers Verenigen Zich in een Gezamenlijke Missie om Het Leven van Muzikanten te Verbeteren

Deze historische deal brengt de teams samen achter ‘s werelds meest iconische bladmuziekcatalogi, de grootste online muzikanten communities en bekroonde creatieve software.

Limassol, Cyprus | Milwaukee, WI, USA — Hal Leonard, de legendarische uitgever van bladmuziek en educatief materiaal, voegt zich bij de digitale marktleider de Muse Group in een partnerschap dat toegang tot populaire muziek en creatieve tools voor muzikanten wereldwijd zal revolutioneren.

Als makers van ‘s werelds populairste onlinebibliotheken, tools en communities voor audio creators, waaronder MuseScore, Ultimate Guitar en Audacity, versterkt dit partnerschap de positie van de Muse Group als marktleider in muziekcontent en -creatie. Zowel de Muse Group als Hal Leonard behouden hun respectievelijke hoofdkantoren in de VS en Cyprus, met behoud van hun unieke operationele expertise.

Ondersteund door groeikapitaal van Francisco Partners, een belangrijke investeerder in toonaangevende muziektechnologie- en contentbedrijven, markeert deze overeenkomst de volgende stap in een nauwe, langdurige samenwerking tussen de Muse Group en Hal Leonard. Beide bedrijven delen de visie om ongeëvenaarde toegang te bieden tot de beste content en bronnen voor de gepassioneerde wereldwijde gemeenschap van alledaagse muzikanten, docenten en leerlingen.

Naast de enorme catalogus van hoogwaardige educatieve en klassieke muziek, omvatten de gelicentieerde arrangementen van Hal Leonard de meest iconische artiesten en composities ter wereld, van Taylor Swift en The Beatles tot John Williams en Disney-soundtracks. Gecombineerd met meer dan 3 miljoen door experts en de community gecreëerde tabs en composities op Ultimate Guitar en MuseScore van de Muse Group, omvat de gezamenlijke onderneming nu een contentbibliotheek van meer dan 5,5 miljoen scores, tabs, boeken, videocursussen, backing tracks en presets.

Muzikanten kunnen nu uitkijken naar het leren van Hal Leonards hoogwaardige arrangementen en bestverkochte content in gedigitaliseerde, interactieve formats op Muse-platforms. Met meer dan 300 miljoen jaarlijkse bezoekers en meer dan 40 miljoen accounts alleen al op Ultimate Guitar en MuseScore, zal een geheel nieuw wereldwijd publiek de bibliotheek van Hal Leonard ontdekken.

De Muse Group zal ook aanzienlijke creatieve software en technische innovatie toevoegen aan het digitale aanbod van Hal Leonard. Enkele van de flagship prestaties van de Muse Group omvatten de bekroonde, open-source MuseScore 4 notatie-app, geavanceerde Muse Sounds playback presets en de nieuwe machine-learning ‘Piano Capture’ tool van StaffPad.

Naast hun waardevolle ervaring op het gebied van licenties en arrangementen zal de aanzienlijke educatieve expertise van het team van Hal Leonard de impuls geven om het aanbod van de Muse Group verder uit te breiden naar muziekstudenten van alle niveaus, via zowel samengestelde leerplannen als baanbrekende op AI gebaseerde tools. “Onze passie om het leven van alle musici te verbeteren, staat altijd centraal bij de Muse Group, en we zijn enorm enthousiast om samen te werken met het Hal Leonard-team dat die passie deelt,” zegt Eugeny Naidenov, CEO van de Muse Group.

De naam en het erfgoed van Hal Leonard als een hoeksteen van muziekeducatie voor miljoenen zullen trots worden voortgezet, en alle werknemers van Hal Leonard zullen hun huidige functies behouden. De uitgebreide Muse Group blijft toegewijd aan het voortzetten van de waardevolle partnerschappen van Hal Leonard met docenten, retailers, distributeurs, leveranciers, contentmakers en licentiehouders die de wereldwijde muziekgemeenschap bedienen.

“Deze fusie zal wereldwijd meer muzikanten creëren en zal leiden tot nog meer vooruitgang in technologie voor muziekeducatie, terwijl het ook manieren uitbreidt waarop makers en rechthebbenden hun muzikale werken breder beschikbaar kunnen maken,” aldus Larry Morton, voorzitter van Hal Leonard. “Hal Leonard en Muse werken al ruim vijftien jaar nauw samen en hebben in die tijd vertrouwen en wederzijds respect opgebouwd. Het combineren van de krachten van beide bedrijven is een opwindend vooruitzicht, vol met potentiële manieren om de muziekindustrie nieuwe richtingen in te sturen.”

Zowel Hal Leonard als de Muse Group zijn historische pioniers in de muziekindustrie. Hal Leonard heeft de printmuziekpublicatie in de jaren 40 gerevolutioneerd door arrangementen van populaire nummers voor het eerst beschikbaar te stellen aan schoolbands. Ultimate Guitar, de voorloper van de Muse Group, zorgde voor een soortgelijke revolutie eind jaren 90 door gemakkelijk toegankelijke tabs te bieden aan gitaristen in de vormende periode van het internet.

De Muse Group en Hal Leonard kijken ernaar uit om als partners in de toekomst nieuwe oplossingen te blijven pionieren voor de creatieveling, muziekmakers en leerlingen.

Over de Muse Group:

De Muse Group is een visionair, internationaal team van muziekliefhebbers en audiofanaten, dat miljoenen creatievelingen in staat stelt om elke dag te spelen, produceren en componeren. Het bedrijf begon in 1998 als Ultimate Guitar, een site voor het delen van tabs die uitgroeide tot ‘s werelds populairste online muzikanten gemeenschap. De Muse Group omvat nu producten zoals MuseScore, Audacity, StaffPad en meer.

www.mu.se

Over Hal Leonard:

Hal Leonard, wereldleider in bladmuziekuitgeverij en muziekeducatie, heeft een rijke geschiedenis van meer dan 75 jaar in het opleiden en voorzien van de beste arrangementen van populaire muziek aan muziekstudenten. Met ervaren teams over de hele wereld levert Hal Leonard ook muziek- en instructiemateriaal aan miljoenen docenten en leerlingen, evenals instrumenten, apparatuur en software aan muziekwinkels wereldwijd.

www.halleonard.com

Perscontacten

j.sutton@mu.se

Jack Sutton, Head Of Communications at Muse Group

tdulka@halleonard.com        

Trish Dulka, VP Marketing Communications at Hal Leonard